Mavic Ksyrium Elite Hjulsæt med dæk Shimano/Sram

Til dette hjulsæt har Mavic brugt deres nyeste teknologier ISM 4D, FORE og Isopulse. Normalt bruger Mavic kun disse teknologier til deres topmodeller, så her får du et hjulsæt i absolut verdensklasse til en overkommelig pris. Dette ses også på antallet af solgte hjul og hjulsæt. Dette er nok et af de mest populære hjulsæt på markedet lige nu. Foruden den lækre teknologi, så har Mavic redesignet fælgen i 2015, så den nu har en større bredde og giver rytteren en større komfort under kørsel.

Se udvalgte hjulsæt her

Hvad er FORE, Isopulse og ISM 4D?

Alle disse teknologier er noget, som Mavic igennem mange år har udvikler og er hver især optimeringer af energioverførsel og stivhed i hjulene. Sidstnævnte giver i sidste ende også mere energioverførsel. Når man bygger hjulsæt til racercykler, så handler det i store træk om, at få så meget energi fra benene og over i den rotation, som i sidste ende giver hastighed.
Hele udviklingen af cykelhjul, går ud på at skabe et cykelhjul, som har størst mulig kontakt til vejen og samtidig har så lille rullemodstand som muligt.
Det helt optimale for at have total kontakt med vejen ville være, at man havde et cykelhjul, som var super blødt, så man ikke mister vejgreb ved ujævnheder, men jo blødere hjul man kører på, jo mere energi tabes der i overførslen fra pedalerne til hjulene. For at optimere energioverførslen ønsker man i stedet at få et så stift cykelhjul som muligt. Der er dog flere udfordringer i et stift cykelhjul. Dels er langt de fleste materialer, som er stabil meget tunge og dels giver det en meget ukomfortabel kørsel.
Så hele udviklingen af cykelhjul ligger i at få de to ting til at få op i en højere enhed.
FORE og Isopulse gør dit cykelhjul mere stærkt og stabilt mens ISM 4D reducerer hjulenes vægt. Du kan læse meget mere om teknologierne på Mavic egen hjemmeside – http://www.mavic.com/

Mere om Mavics hjulsæt Ksyrium Elite

Mavic Ksyrium er et cykelhjul beregnet til racercykler og er et rigtig godt alround landevejshjul. Hjulsættet passer til Shimano og Sram 9, 10 eller 11 gear.
Hjulsættet giver rigtig gode køreegenskaber og vil kunne dække behovet for langt de fleste motionister. Hjulsættet er rigtig fint både i køreegenskaber og aerodynamik og er et forbavsende let og alligevel stift hjulsæt. Hvis man vælger at købe hjulene som hjulsæt, så følger der et multifunktionsværkstøj, så du let og hurtigt kan justere dine nipler og eger. Hjulene leveres med quickrelease, så hvis man gerne vil have sine hjul monteret, så de ikke kan fjernes af forbipasserende, så skal man sørge for at købe en anden aksel.
Som udgangspunkt bliver alle Ksyrium Elite cykelhjul leveret med Mavics eget Yksion dæk. Typisk sidder der et griplink på forhjulet og som bagdæk bruges det lidt tungere og mere punkteringsfrie powerlink cykeldæk

Detaljer om cykelhjulet

Hjulsættet fås i sølv og i sort
Anbefalet dækbrede er 25-32 mm
Forhjulet vejer 680 gram
Baghjulet vejer 870 gram
Materiale: Aluminium
Dækket er af typen Clincher
Der er 18 eger i forhjulet
Der er 20 eger i baghjulet

Se udvalgte hjulsæt her