Garmin Vivosmart fitnessur – fitnessband

Vivosmart er det nye fitnessarmbånd fra Garmin. Vivosmart er en udvidelse af det meget populære Garmin Vivofit, som rigtig mange har haft stor glæde af.

Hvor Vivofit kun var et fitnessarmbånd, så kan Vivosmart det samme og nogle flere smarte ting. Desuden kan man bruge det som speedsensor til sin cykel, få alarmer ved inaktivitet og bruge det som fjernbetjening til sin telefon.
Både Garmin Vivofit og Vivosmart er tiltænkt som en hjælp til, at man kan få en sundere livsstil. Vivofit viser med en bjælke, når du har været inaktiv i for lang tid. Vivosmart går skridtet videre og sender også vibrationer gennem armbåndet, når det er tid til at få bevæget sig lidt.
Desuden kanVivosmart overvåge hele din døgnrytme og give dig informationer om, hvordan du kan få en sundere livsstil, både set i forhold til motion og søvn. Armbåndet har naturligvis indstillingsmuligheder, så det kommer til at tilgodese netop dit behov og din målsætning.

vivosmart1_a

Funktioner i Garmin Vivosmart

 • Aktivitetsovervågning
 • Kalorietæller
 • Skridttæller
 • Vibratornotifikation
 • Visuel aktivitetsindikator
 • Mål opsætning og registrering
 • Søvnregistrering
 • Vandtæt
 • Tidsangivelse
 • Pulsmåling
 • Mobiltilkobling
 • Touch skærm
 • OLED display
 • Automatisk synkronisering

Aktivitetsovervågning


indikator
Hovedformålet med Garmin Vivosmart er helt klart at sørge for, at bringe mere bevægelse ind i dit liv. Her er ordet motion bevidst ikke brugt, da dette fitnessur virkelig har omdrejningspunkt i – ikke at sidde eller stå stille for længe. Allerede efter en times stilstand vil den første bjælke dukke op på uret og fortælle, at nu har man været i ro i lang tid.
Der skal ikke meget bevægelse til for at sætte din forbrænding i vejret og hermed også sikre, at hele din krop fungerer så godt som muligt. Blot det at du går lidt rundt i nogle få minutter har stor effekt.

Kalorietæller

Når du har fået Vivosmart indstillet korrekt, så kan du hele tiden holde øje med, hvordan det går med din forbrænding af kalorier. Man kan sætte sine mål forskelligt på Garmins Vivvosmart fitnessband og en af de populære er, at sætte et mål for, hvor mange kalorier, som man gerne vil forbrænde hver dag.

Skridttæller

Med ret god præcision kan Garmin Vivosmart fortælle dig, hvor mange skridt du har gået i løbet af en dag. Lægernes anbefaling er, at man går 10.000 skridt hver dag. Og selv med en fast plads foran en computer hele dagen kan det sagtens lade sig gøre at gå 10.000 skridt. Jeg sidder selv foran computeren hele dagen. Men jeg går en tur på en god halv time hver morgen og aften med hunden og det gør, at jeg sagtens når 12.000 skridt hver dag.

Vibratornotifikation

Der er indbygget en vibrator i armbåndet. Dette bruges blandt andet til at fortælle dig, når du trænger til at bevæge dig lidt. Desuden kan det med mobiltilkobling benyttes til at give dig en “silent” reminder eller notifikation. Fx kan armbåndet sættes til at vibrere svagt, når der kommer en sms eller email. På denne måde kan man bliver notificeret uden andre kan hverken se eller høre det. Når uret vibrerer tændes lyset i et kort stykke tid og så kan se, overskriften på en sms, facebook notifikation, email eller hvad man ellers har sat notifikationer til på. En super smart og funktionel detalje, som jeg selv bruger rigtig meget.

Visuel aktivitetsindikator

Foruden notifikationen ved vibration, har Vivosmart samme visuelle visning af dit aktivitetsniveau ved visningen af en bjælke, som vokser i takt med, at du sidder stille i længere tid. Første indikator kommer efter en time og herefter kommer er en bjælke mere på for hvert kvarter.
Man nulstiller bjælken ved at gå rundt i et par minutter.

Mål opsætning og registrering

Garmin Vivosmart giver desuden mulighed for at man kan indtaste sine egne personlige mål. Armbåndet vil så i tilpasse sig de ønskede indtastninger og fortælle fx hvor langt man er ved at forbrænde dagens ønskede kalorier, antallet af skridt m.m.

Søvnregistrering

Når du går i seng kan du sætte armbåndet over i “søvnmode” og dit Garmin Vivosmart vil nu holde øje med, hvordan du sover og registre, hvor meget dyb søvn du får.

Vandtæt

Garmin Vivosmart er naturligvis vandtæt, så du kan bruge det døgnet rundt også hvis du skal ud i regnvejr eller skal ud og svømme. Personligt tager jeg kun uret af, når jeg skal have lidt strøm på det. Ellers har jeg det på i bad og til alt hvad jeg ellers skal lave i løbet af en dag.

Tidsangivelse

Du kan naturligvis også se hvad klokken er.
Fitnessarmbåndet er blot sort, når man ikke aktiverer det. Men hvis man lige vil se, hvad klokken er, så tapper man blot to gange på displayet og så kan man se blandt andet, hvad klokken er. En af de virkelige forbedringer på Garmin Vivosmart fitnessband i forhold til forgængeren Garmin Vivofit er, at der er lys i displayet. Dette var virkelig en mangel på Vivofit.

Pulsmåling

Hvis du kobler et pulsbælte på, så kan Vivosmart også registrere og gemme puls. Det krævet blot et Ant+ pulsbælte.

Mobiltilkobling

Som noget nyt tilbyder dette fitnessbånd at man kan koble sine produkter fra Appel på. Det vil sige, at man både kan bruge Ipad, Iphone og Ipod. Opkoblingen foregår via bluetooth og derfor anbefales det, at man har en mobil, som er god til at holde strøm.

Touch skærm

Skærmen betjenes via berøring.
For at tænde skærmen tapper man to gange.
Her efter skiftes mellem de mange forskellige informationer, ved at slice til højre eller venstre for at se andre visninger.

OLED display

Displayet er OLED og har en diskret baggrundsbelysning. Dette betyder, at displayet ikke bruger ret meget strøm. Belysningen er desuden kun tændt, når man tapper på uret og benytter sig af det. Hvis man ikke berører skærmen, så slukkes denne efter ca. 10 sekunder.

Automatisk synkronisering

Hvor man ved Vivofit selv aktivt skal synkronisere sine data over i Garmin Connect, så sker det ved Vivosmart helt automatisk. Dermed har man hele tiden langt hurtigere adgang til sine data online.

Ulemper ved Vivosmart

Der er en meget stor ulempe ved Vivosmart i forhold til Vivofit. Vivofit har en batterilevetid på ca. et år – Vivosmart har meget lang ved igen på den front, da det kun kan præstere en batteritid på ca. en uge.
Men da det kun tager ganske kort tid at lade uret op, så er det ikke noget stort problem i den daglige brug.
Uret fortæller i god tid, når det er ved at være lavt på batteri og det tager ikke lang tid at oplade uret til fuld styrke igen. Hvis man ikke kobler uret op med bluetooth mod ens mobiltelefon, så kan uret holde strøm i noget længere tid.


Find de billigste priser på Garmin Vivosmart her > > >

Specifikationer

Udseende og ydeevne

Fysiske mål Armbåndsstr.: Small 127-172 mm eller large 155-221 mm
Displaystørrelse, BxH 3,44 cm x 0,35 cm
Displayopløsning, WxH 128 x 16 pixels; baggrundsbelyst OLED-display
Touchscreen Ja
Vægt Small 18.7 g eller large 19,0 g – remlås 1.4 g
Batteri Genopladeligt litiumionbatteri
Batterilevetid Op til 7 dage
Vandklassifikation 5 ATM
GPS-aktiveret Nej
Vibrationsalarm Ja
Musikstyring Ja
Find min telefon Ja

Aktivitetsregistreringsfunktioner

Skridttæller Ja
Automatisk mål (lærer dit aktivitetsniveau at kende og tildeler et dagligt mål for skridt) Ja
Aktivitetsindikator (vises på enheden efter en periode uden aktivitet. Gå et par minutter for at nulstille den) Ja
Søvnovervågning (registrerer samlet søvn og perioder med bevægelse og rolig søvn) Ja

Løbefunktioner

Pulsmåler Ja (valgfri)
Kalorieforbrug baseret på puls Ja
Accelerometer (beregner afstand for indendørstræning uden brug af fodsensor) Ja

Garmin Connect:

Kompatibel med Garmin Connect™ (online-fællesskab, hvor man kan analysere, kategorisere og dele data) Ja
Automatisk synkronisering (overfører automatisk data til din computer) Ja